0 Minicart
0 ks
0.00

Parné hrnce

Parný hrniec sa hodí do každej kuchyne, kde sa varí zdravo a racionálne. Jedlo v ňom pripravíte bez použitia tuku, zachová si veľa vitamínov a farbu. Niektoré majú niekoľko nádob, ktoré umožňujú prípravu viacerých pokrmov naraz. Uvaríte v ňom mäso, ryby, zeleninu aj s prílohami.

Objem parného hrnca býva zvyčajne väčší, keďže sa v ňom pripravuje viacero jedál súčasne. Ak varíte pre celú rodinu, voľte čo najväčší objem.
Teplota varenia ovplyvňuje výslednú chuť a vzhľad jedla. Pri varení sa strácajú hodnotné látky, preto je ideálne, ak varíte pri nižšej teplote po dlhšiu dobu v závislosti od druhu potraviny.

Zásady používania parného hrnca
Parný hrniec môžete využiť aj na ohrievanie pokrmov, je to zdravší spôsob ako používanie mikrovlnnej rúry. Pri varení viacerých pokrmov naraz, umiestnite potravinu s najdlhšou dobou prípravy do spodnej časti a ostatné suroviny dokladajte do vyšších poschodí, takýmto spôsobom uvaríte kompletný obed. Keďže hrniec pracuje na báze pary, disponuje vodnou nádržkou, do ktorej nalievate vodu. Tým sa tvorí vodný kameň, ten odstránite pridaním octu do nádržky a zapnutím zariadenia na 20 minút. Čistenie sa odporúča každých 10 použití.

Empty note Tento zoznam je prázdny.
Chcete dostávať
čerstvé novinky?